...

Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer

Besøg website

Om arbejdsgiveren

Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer, ICROFS, blev grundlagt i 2008. Centret er en udvidelse af det tidligere Forskningscenter for Økologisk Jordbrug, FØJO, som den danske regering i 2008 besluttede at give et internationalt mandat og en international bestyrelse.

ICROFS' vision - eller centrets "Big Hairy Audacious Goal (BHAG)"går på, at principperne for økologisk landbrug bliver en global reference for bæredygtighed i landbrugs- og fødevaresystemer på baggrund af resultater fra forskning og innovation.

Et center uden mure
ICROFS er et "center uden mure", hvor forskningen foregår i tværfaglige samarbejder mellem grupper af forskere fra forskellige institutioner og universiteter.

Centret bidrager til samarbejde, styring og udførelse af strategisk og brugerorienteret forskning af høj kvalitet på nationalt såvel som internationalt niveau. ICROFS udfører opgaverne på basis af økologiens filosofi og de etablerede økologiske principper.

Organisering
ICROFS ledes af en International bestyrelse, der består af forskningsledere og interessenter fra Asien, Afrika, Europa og Danmark. Bestyrelsen udvikler og evaluerer centrets vision og strategi for at styrke international forskning i økologisk jordbrug og fødevaresystemer.

Til at føre tilsyn med - og rådgive - centrets nationale forskningsprogrammer og udviklingsaktiviteter i Danmark, har bestyrelsen nedsat en dansk Program Komité , med repræsentanter fra universiteter, landbrugsorganisationer og NGO'er med tilknytning til økologisk jordbrug.

ICROFS agerer som koordinerende "center uden mure" for dansk forskning i økologisk jordbrug, så forskere, der arbejder under FØJO III programmet forbliver i deres egne forsknignsmiljøer, men samarbejder på tværs af institutioner. Denne type samarbejde implicerer for øjeblikket godt hundrede forskere fra op mod tyve forskellige institutioner.

ICROFS sekretariatet består af otte akademiske medarbejdere, som arbejder med forskning, koordinering, udvikling og kommunikation.

Aktiviteter
ICROFS' sekretariat tager initiativ til, koordinerer og deltager i nationale og internationale forskningsaktiviteter i økologisk jordbrug og fødevaresystemer. Centret er også meget aktivt i formidling af resultater fra økologiforskning og viden om økologiske fødevaresystemers vigtighed for miljø, natur og biodiversitet, dyrevelfærd, sundhed, fødevaresikkerhed og kvalitet, økolomi, struktur- og markedsudvikling såvel som social betydning.

Centret arbejder også for at fremme forståelsen af økologiske fødevaresystemers karakter og bidrager til en vidensbaseret udvikling af området, både nationalt og internationalt.

Forskningsfaciliteter og infrastruktur
I de senere år er der blevet etableret adskillige forskningsfaciliteter, som giver mulighed for et tæt samarbejde mellem forskellige forskningsmiljøer. Siden 1996 er der udført langsigtede sædskifteforsøg på flere lokaliteter i Danmark, som hører under Aarhus Universitets Jordbrugsvidenskabelige Fakultet. Sædskifterne har varierende andele af bl.a. bælgplanter og kornsorter og bliver udført i forskellige jordtyper, og med forskellige gødningsniveauer.

Formålet med sædskifteforsøgene er at undersøge, hvordan typen af sædskifte påvirker udbytte, næringsstofbalance, problemer med ukrudt og sygdomme, jordens frugtbarhed og udsendelse af drivhusgasser.

En række forsøgsfaciliteter er desuden til rådighed på Forsøgsgårdene i Tåstrup, som hører under det Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet.

Europæisk samarbejde
ICROFS deltager i EU forskningens rammeprogram, det såkaldte "FP7 Framework Programmes" og har koordineret adskillige forskningsprojekter. Centret er en aktiv partner i ISOFAR (International Society of Organic Agriculture Research) og FQH (Organic Food Quality and Health research network). Desuden har ICROFS deltaget i udviklingen af den europæiske vision for økologisk jordbrug og fødevaresystemers forsknings agenda 2025: "Organic knowledge for the future! og er stadig en aktiv partner i teknologiplatformen TP Organics.

CORE Organic
ICROFS har koordineret FP6 ERA-nettet ved navn CORE Organic (Coordination of European Transnational Research in Organic Food and Farming), som involverede offentlige bevillingsgivere (funding bodies) fra 11 europæiske lande, som arbejdede sammen om - og financierede - otte transnationale forskningsprojekter. Samarbejdet inkluderer nu flere end 20 lande i det nye CORE Organic Funding Body Network, som er åbent for alle europæiske lande , der har - eller ønsker at have - et financieringsprogram for forskning i økologisk jordbrug og fødevaresystemer. Som en efterfølger til det første succesrige ERA-net, vil et ERA nummer to, "CORE Organic II" blive foreslået under FP7 med over 20 partnere.

Arbejdsgiver placering

Find lignende arbejdsgivere

...
KTH Royal Institute of Technology Stockholm, Sverige 110 ledige stillinger
...
KU Leuven Leuven, Belgien 84 ledige stillinger
...
ETH Zürich Zürich, Schweiz 69 ledige stillinger
...
Ghent University Gent, Belgien 68 ledige stillinger
...
Karolinska Institutet Sverige 58 ledige stillinger
Flere arbejdsgivere

Interessante artikler

...
5 Reasons to Pursue Your PhD at EMBL European Molecular Biology Laboratory (EMBL) 4 min læsning
...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku 5 min læsning
...
Understanding Users to Optimise 3D Experiences Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) 5 min læsning
...
Harnessing the Rhizosphere to Protect Our Soil Free University of Bozen - Bolzano 5 min læsning
Flere Stories